Medische verklaring

Download hier een medische verklaring voor het niet dragen van een mondkapje

Het dragen van een niet-medisch mondkapje is niet werkzaam tegen verspreiding van virale deeltjes. Virale deeltjes zijn namelijk aanzienlijk kleiner dan de poriën van het weefsel. De maatregel heeft dan ook geen medische grond. Het is een politiek besluit en het betreft een gedragsexperiment. Je doet het voor de ander gaat dus niet op. Integendeel, er is bewijs dat het dragen van een mondkapje emotionele, psychische en gezondheidsschade kan opleveren zowel voor de drager als ook voor zijn/haar omgeving. Vooral voor kinderen en jong volwassenen is het bijvoorbeeld erg belangrijk om gezichtsuitdrukkingen te kunnen interpreteren in de sociale omgang.

 

Dit naast het feit dat er wereldwijd tot op heden geen isolatie van het zogenaamde SARS-Cov-2 virus uit een menselijke patiënt heeft plaatsgevonden en het bestaan van het virus feitelijk niet aangetoond is maakt iedere vorm van dwang ontoelaatbaar.

 

In een situatie waarin van u verlangt wordt dat u een mondkapje draagt kunt u deze medische verklaring tonen.

​Wanneer u het document download en opent in Word kunt u zelf uw gegevens invullen. Als bijlagen kunt u tevens de documenten Medische feiten Covid-19 en Medische en ethische redenen voor het niet dragen van een mondkapje tonen.

WILT U ONS HELPEN?

We kunnen uw financiële steun goed gebruiken.

We zijn ontzettend dankbaar voor iedere donatie, klein of groot.

Iban: BE34645102670390

t.n.v. Elke de Klerk

Medische-verklaring_edited.jpg